Monday, July 16, 2012

Uzakdoğu Usulü Korku Tarifi

Bu tarif herkesin kolaylıkla uygulayabileceği ve

%90'ının hayatlarında mutlaka tattığı bi lezzettir. pişirme süresi 80-90 dk (geri kalan %10luk kısım da asosyal olduğu için film izlememektedir.) lafı uzatmadan malzemelere geçelim:

malzemeler:

1 adet orta yaşlı, çocuklu, taze dul bi bayan

1 adet çocuğuna çok düşkün, sorumsuz baba

1 adet 6-9 yaşları arasında -sorumsuz babadan olma koşulu ile- çocuk

1 adet yıllar önceden öldürülüp cesedi henüz bulunamamış, iki dünya arasında sıkışmış, emrah vari, uzun siyah saçlı, boynu bükük ruh

1 adet beyaz gecelik,

1 adet eski püskü ev -tercihen iki katlı-

bol miktarda ayna, kapı, pencere

aldığı kadar uyduruk ses efekti

yapılışı:

öncelikle anne çocuğunu alıp babadan uzağa taşınır. babadan ne kadar uzağa giderlerse, olası yardım isteme durumunda bu uzaklık, durumu daha da vahimleştiricek, ayrı bi baharat katıcaktır. bu çocuklu anne, gidip uzakdoğunun herhangi bi kenar mahallesine taşınır. ancak uzakdoğu insanının nüfus yoğunluğu sebebiyle ancak yıllar önce terk edilmiş, eski püskü, dokunanın elinde kalan bi ev bulup yerleşirler. ayrıca orası sürekli yağışlı olduğu için daha egzotik bi tat katacaktır malum muson asyası. burda dikkat edilmesi gereken iki nokta vardır: öncelikle kesinlikle ve kesinlikle o evde daha önce kan dökülmüş olması gerekir. cinnet geçirip ailesini öldüren bi genç ya da kuvete düşüp boğulmuş bi ufaklık iş görür. zira bu eleman sonradan gelip evdekilere musallat olacak, kişisel tercihe göre ya cesedinin bulunup huzura erdirilmesini isteyecek ya da önüne geleni öldürüp sadistliğini tatmin edecektir. ikinci önemli nokta ise evin eski olması durumu. ev ne kadar eski olursa, kapı gıcırdamaları, kırılan camlar, zırt pırt elektrik kesilmesi anlamlanacaktır. çünkü eve taşınan kadın; kapıları yağlamaktan, sigortalar atınca düzeltmekten, yeni cam taktırmaktan acizdir. iki katlı olursa da üst katta geceleri "davetsiz misafirler" ağırlanabilir -tabi hepsinin topuklu ayakkabı giyip ayaklarını vura vura yürümesi gereklidir-

annemiz ve çocuk bu eve yerleştirilir ve yaklaşık 10 dk kadar normal bi hayat sürerler. seyirci tam sıkılmaya başladığı anda; annemiz gece yarısı garip sesler duymaya, kabuslar görmeye başlar. bazı eşyalar kaybolur, sonrasına halisünasyon görür. tüm bunlar olurken, azar azar uyduruk ses efektlerini de ekliyoruz. çocukların saflığından mıdır salaklığından mıdır bilinmez, ruhlarla iyi iletişim kurabilmesinden yararlanarak, bizim emrah vari ruhla çocuğumuzu konuşturuyoruz. ruhumuzun adını öğreniyoruz. burda ruhun cinsiyetinin pek önemi yok; çünkü saçları ile yüzü kapalı olacağından elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz. annemiz daha sonra adını öğrendiği ruh hakkında araştırma yapar ve öğrenirki; o hariç tüm mahalleli olan bitenin farkındadır ama kimse ona bişey söylememiştir. hatta emlakçı bu evi elinden çıkarmak için ucuz fiyata kendisine kakalamıştır. annemiz hemen; her türlü ruhla, cinayetle ve binimum olayla ilgili bilgi bulabileceği halk kütüphanesine gider. aradığını da şıp diye bulur. anne satırları okurken gerilim arttırmak için elimizde kalan efeklerin bi kısmını daha ekliyoruz. annemiz riri rira riri rira efekleri arasında aradığını bulur ve palas pandıras eve döner.

annelik iç güdüsünün getirisi olarak ruha acımaya başlar ve ona yardım edebileceğini söyler. ancak döt korkusuna rağmen o evi terk etmez, azimlidir taşı delecektir. tüm bu olanlardan babaya bahsedilir; baba inanmasa da anneyi geri kazanmak için olay mahalline gelir. aklı sıra erkeklik taslayacaktır. ruhumuz artık iyiden iyiye kendini belli eder. önceleri gece tuvalete kalkanları banyo aynasında korkutur, cam kapı indirir, rüzgar eşiliğinde annenin çeyizinden kalan linens perdeleri uçurur, bodrum katında arkadaşları ile alem yapar. her kapının arkasından "yırtık dondan çıkarcasına" hızlıca gözükür kaçar ama istediği sonuca ulaşamaz. bakar ki böle olacak gibi değil; beyaz geceliği ve en son ölmeden önce fırçaladığı dişleri ile ev ahalisine gözükür.

genelde bu ruhlar akraba evliliğinden olduğu için konuşamazlar, sadece kedi mırıltısına benzer ses çıkarabiliriler. okuma yazma bilenleri duvarlara kanla yazarak derdini anlatır. saçlarını taramaktan da acizdirler. şimdiye kadar at kuyruğu yapan ya da balık sırtı örgüsü olan bi ruh kullanılmadı, o yüzden başka malzeme kullanılması işin tadını kaçırabilir.

burda arzuya göre, isterseniz ruhu huzura kavuşturabilir, annenin kahraman olup dötünün kalkmasını sağlayabilir; isterseniz önce küçük çocuğu, sonra babayı en sonda anneyi öldürebilirsiniz. tamamen kişisel sadistliğiniz.

aile bireyleri katledildikten sonra iki üç dk boş ev gösterilir, ve kamera olay mahallinden uzaklaşır. soğuyunca kola ve patlamış mısır eşliğinde servis ediniz.

NOT: eğer elinizde anne-baba-çocuk üçlüsü yoksa; 19-23 yaş arasında, (esas kız -ki sarışındır-, esas oğlan, esas kızı seven sümsük tip -kendini kız için feda etmek şartıyla-, kandini bi halt sanan içten içe yusuf olan kalıplı bi arkadaş, takımın ayak işlerini yapan bi kaç kız ve erkek) 5-6 kişi ile bu işi halledebilirsiniz.

ayrıca kullanılan insanların amerikan asıllı olması bilimum ruh-cin-peri-hayalet vs. kolaylıkla inanmasına olanak sağlayarak işinizi kolaylaştıracaktır. bu tarifi amerikan uyarlamalarında da kullanabilirsiniz. arkadaşlarınız çok beğenirse, kısa sürede vol.2'sini de yaparsınız. emin olun yenir.

saygılar.

No comments:

Post a Comment