Friday, July 6, 2012

kolay yemek tarifi Kıymalı Ispanaklı Lazanya

Malzemeler

4 su bardaağı un

4 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harç için: 250 gram kıyma

l çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet soğan

Tuz, karabiber, pulbiber

Ispanaklı harç için:

500 gram ıspanak

Tuz, karabiber

Arası için: 1 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için: Yumurta sarısı

Yapılışı

UN, yumurta ve tuzu yoğurup, sert bir hamur elde edin. Hamuru 12 bezeye ayırıp, 30 dakika dinlendirin.

Kıymalı harç için, kıymalı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış soğan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edip soteleyin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ispanaklı harç için, elinizle parçaladığınız ıspanağı karabiber ve tuzla harmanlayın Arası için süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Hamurlar merdane ile açıp, hafif kuruması için dinlendirin. Yufkaları dikdörtgen şeritler şeklinde kesip, önce kaynar tuzlu suya, daha sonra soğuk suya batırın. Yağlanmış fırın tepsisine, 3 adet yufkayı (şeritler şeklinde), aralarına sütlü karışımdan sürüp, ıspanaklı harcın bir kısmını serpiştirerek üst üste yerleştirin. Üzerine 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kıymalı harçtan yayarak koyun. Aynı şekilde 3 adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürüp, kalan ıspanaklıharçtan yayarak yerlefltirin. Son olarak, kalan 3 adet yufkayı, araları na kalan sütlü karışımdan sürerek diğerlerinin üzerine yayın. En üste yumurta sarısınu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin

No comments:

Post a Comment