Thursday, September 13, 2012

Şekerbura Yemek tarifi Mutfağım Yemek Tarifleri 12 Eylül 2012



FV Sayfamızda   Şekerbura  yemek tarifleri, Bakü yemekleri  Şekerbura  Yemek , Mutfağım yöresel yemekleri Baklalı pilav Yemek hazırlanışı - Bugün 12 EYLÜL Çarşamba Mutfağım Yemek Tarifleri ayrıca  Şekerbura  Yemek tarifi Hazırlanışı , Nasıl Pişirilir Konu Hakkında bilgiler blogumuzda ..

Şekerbura Yemek tarifi Malzeme Listesi:

*************************************

İçi için;

200 gr çekilmiş fındık

200 gr şeker

Hamuru için; 

300 gr tereyağı

1 kg un




3 adet yumurta

1 bardak süt

Kaymak

Kuru maya

Bir kaseye alınan una maya eklendikten sonra yumurtaları kırılır. İki kaşık kaymak eklenir. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağıyla beraber harç yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur, üzeri kapatılarak dinlendirilirken fırın da önceden açılır.

Yarım kilo fındık içine yarım kilo şeker eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan büyükçe bir parça koparılır, silindir haline getirilen hamur parçasından bir beze alınarak yuvarlanır. Minik beze oklavayla yavaş yavaş açılır . Bezenin ortasına fındıklı iç koyulduktan sonra bir poğaça gibi kapatılır. Son olarak şekerburanın üstü çentikler halinde sekillendirilir. Kapatılan şekerburalar tepsiye dizilir. 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır. üstü kıtırlaşıncaya kadar pişen tatlımız servise hazırdır.



*************************************

Şekerbura :Kaynak Kanald Mutfağım, Daha Fazla Yemek Tarifi Bilgisine kanald.com.tr/Mutfagim/YemekTarifleri/ web adresinden ulaşabilirsiniz...

No comments:

Post a Comment