Friday, September 7, 2012

Bonfile Kebabı Tarifi




































Bonfile Kebabı



MALZEMELER

1/2 Kg Bonfile

10-11 Çarliston Biber

3 Adet Domates

2 Adet Sogan

100 gr Tereyag

Tuz, Karabiber

8 Iri Mantar (Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis (Arzuya Göre)

8 Kiraz Domates (Arzuya Göre)

1/2 Limonun Suyu

1/2 Çay Bardagi Zeytinyag

Birkaç Taze Biberiye

YAPILIŞI

Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin

çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim. Soganlari yemeklik

dograyalim. Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim. Bir tavaya tereyagini

alip soganlari pembelestirelim. Ardindan biberleri tavaya aktarip 3 dk sote

edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dk daha kavurup tuz ve karabiberi de

ekleyerek atesten alalim. Bonfile parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince

koyalim. Bonfilelerin yan kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla

iki uçlarini teyeller gibi tutturalim. Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir

bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalim. Kiraz domatesleri de

yikayip kurulayalim. Bonfilelerle birlikte sira sira mantar, sosis ve domatesleri

de dizelim. Sisleri tepsiye yerlestirelim. Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek

karistiralim. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu firça yardimiyla veya

elimizle sislere sürelim. Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.

Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.

No comments:

Post a Comment