Wednesday, September 12, 2012

KARNIYARIK




MALZEMELER


4 adet patlıcan


250 gr kıyma


2 diş sarımsak


1 adet kuru soğan


karabiber,tuz,sıvıyağ


1 adet domates


maydanoz


1 yemek kaşığı salça






YAPILIŞI


Patlıcanları alacalı soyup,yağda kızartıyoruz.kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdiriyoruz.


Tavaya kurusoğanı yemeklik doğruyoruz.Yağda kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince sarımsağı rendeliyoruz.Kıymayı  da ekleyip kavuruyoruz.Salçayı ilave ediyoruz.Tuzunu ve baharatını da ekleyip ocaktan alıyoruz.


Patlıcanları fırın tepsisine koyup ortalarını bıçakla yarıyoruz ve kaşık yardımı ile içini açııyoruz.Kıymalı harçtan içine dolduruyoruz.Üzerine domates dilimi ve maydanoz koyuyoruz.Tepsinin içine salçalı su yapıp döküyoruz ve 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

No comments:

Post a Comment