Friday, September 7, 2012

Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi













Halil İbrahim Sofrası Kebabı


MALZEMELER

6 adet milföy hamuru

3 adet soyulmus sosis

250 gr mantar

4 dilim pastirma

100 gr taze kasar

1 adet yumurta

tuz

Köftesi İçin:

1/2 kg kiyma

1 adet sogan

2 dilim ekmek içi

1 tatli kasigi siviyag

tuz

köfte bahari

kekik

karabiber

Püre İçin:

3 adet patates

1/4 paket margarin

1,5 su bardagi süt

1 çay kasigi tuz

YAPILIŞI

Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip, digerlerini küçük

küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.

Kasari da küp küp dograyalim. Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim.

Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte

için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip, sikarak ilave edelim.

Baharatlari ve tuzu ekleyelim. Hepsini karistirip, siviyag, yumurta ve kiymayi

ekleyerek yoguralim.

Püre için: Patatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir

kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave

edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer

tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim. Köfteden

seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim.

Içine pastirma, kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim. Kare

seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere

çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin

arasina iki üç katli kasigi püre koyalim. Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna

da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin

üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis, kasar peyniri ve mantarla

süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim

ve servis yapalim.

No comments:

Post a Comment