Saturday, August 25, 2012

Üzümlü Kek Tarifi




Kekler arasında en çok tercih edilenlerden birisi hiç kuşkusuz üzümlü kek. Hem sade olması hemde içerisindeki üzümler sebebiyle küçük-büyük herkesin beğenisini kazanıyor. Lafı fazla uzatmadan tarife geçelim.






Derin kabın içerisine yumurta ve toz şekeri döküp mikser ile köpürene kadar çırpalım. 5 dakika çırpmamız bu işlem için yeterlidir. Daha sonra sıvı yağı da ekleyelim ve çok az çırpalım yine. Ardından unu, sütü, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip akışkan bir kıvama gelene kadar çırpalım karışımımızı.






Kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlayalım. Üzümleri hamurun içerisine ekleyelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım. Eğer fındık serpmek istiyorsanız sizde kek üzerine, fındıkları parçalayın ve kek kalıbına serpiştirin. Daha sonra hamuru kek kalıbına dökelim.






Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda kekikimiz kabarıp pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.






Not: Bu tarif dusmutfagi.blogcu.com adresinden alınmıştır. Tarif için kendilerine teşekkür ediyoruz.

No comments:

Post a Comment