FV Sayfamızda Şekerbura yemek tarifleri, Bakü yemekleri Şekerbura Yemek , Mutfağım yöresel yemekleri Baklalı pilav Yemek hazırlanışı - Bugün 12 EYLÜL Çarşamba Mutfağım Yemek Tarifleri ayrıca Şekerbura Yemek tarifi Hazırlanışı , Nasıl Pişirilir Konu Hakkında bilgiler blogumuzda ..
Şekerbura Yemek tarifi Malzeme Listesi:
*************************************
İçi için;
200 gr çekilmiş fındık
200 gr şeker
Hamuru için;
300 gr tereyağı
1 kg un
3 adet yumurta
1 bardak süt
Kaymak
Kuru maya
Bir kaseye alınan una maya eklendikten sonra yumurtaları kırılır. İki kaşık kaymak eklenir. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağıyla beraber harç yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur, üzeri kapatılarak dinlendirilirken fırın da önceden açılır.
Yarım kilo fındık içine yarım kilo şeker eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan büyükçe bir parça koparılır, silindir haline getirilen hamur parçasından bir beze alınarak yuvarlanır. Minik beze oklavayla yavaş yavaş açılır . Bezenin ortasına fındıklı iç koyulduktan sonra bir poğaça gibi kapatılır. Son olarak şekerburanın üstü çentikler halinde sekillendirilir. Kapatılan şekerburalar tepsiye dizilir. 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır. üstü kıtırlaşıncaya kadar pişen tatlımız servise hazırdır.
*************************************
Şekerbura :Kaynak Kanald Mutfağım, Daha Fazla Yemek Tarifi Bilgisine kanald.com.tr/Mutfagim/YemekTarifleri/ web adresinden ulaşabilirsiniz...
No comments:
Post a Comment