MALZEMELER
4 adet patlıcan
250 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
karabiber,tuz,sıvıyağ
1 adet domates
maydanoz
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup,yağda kızartıyoruz.kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdiriyoruz.
Tavaya kurusoğanı yemeklik doğruyoruz.Yağda kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince sarımsağı rendeliyoruz.Kıymayı da ekleyip kavuruyoruz.Salçayı ilave ediyoruz.Tuzunu ve baharatını da ekleyip ocaktan alıyoruz.
Patlıcanları fırın tepsisine koyup ortalarını bıçakla yarıyoruz ve kaşık yardımı ile içini açııyoruz.Kıymalı harçtan içine dolduruyoruz.Üzerine domates dilimi ve maydanoz koyuyoruz.Tepsinin içine salçalı su yapıp döküyoruz ve 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment