Friday, June 29, 2012

içli köfte



iç malzemeleri:


  • yarım kilo kıyma

  • 2-3 adet soğan

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • tuz,karabiber

  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz



soğanları ince ince doğruyoruz kıyma ve baharatlarla biraz kavuruyoruz. (ılıyınca dolaba koyuyorum ben donması içn )cevizi en son soğuduktan sonra ekliyoruz sıcakken eklersek tadı değişiyor.






dış malzemeleri:


yarım kilo ince bulgur


1 çay bardağı irmik 


3 su bardağı sıcak su


3 adet haşlanmış patates

3 çorba kaşığı un

tuz

1 yemek kaşığı salça

kimyon

ince bulgur ve irmiği bir tencereye koyun üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin kapağını kapatın bulgurlar ve irmikler şişsin tencere tamamen soğuyana kadar açmıyoruz kapağı

ayrı bir kapta haşlanan patatesleri rendeleyelim. hepsi soğuduktan sonra patatesler ve bulgurlu harcı yoğurmaya başlıyoruz un salça tuz ve kimyonuda ekliyoruz kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. yoğurma süresi biraz uzun :)

şekil verirken elinizi ıslayarak yaparsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.

bol yağda kızartıyoruz

isterseniz haşlamada yapabilrsiniz bir tencereye bolca su ekleyin tuz ekleyin kaynamaya başlayınca hazırladığınız köftelerden içine atın haşlanan suyun üzerine çıkarlar afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment