MALZEMELER
4 adet patlican
3 çorba kasigi margarin
3 kahve fincani un
3 kahve fincani süt
2 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
2 çorba kasigi margarin
2 adet sogan
250 gr yagsiz kiyma
4 adet domates
4 adet sivri biber
3 kahve fincani et suyu
Tuz
YAPILIŞI
Patlicanlari ateste közleyin. Sonra kabuklarini soyun ve bir çatal yardimi ile ezin. Genis bir tavada 3 çorba kasigi margarini eritin. 3 kahve fincani unu ilave edin. Pembelesene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmis patlicanlari, 2 kahve fincani kasar rendesini tavaya aktarin. Ayri bir tavaya 2 çorba kasigi margarini koyun. Küçük dogranmis soganlari pembelesene dek kavurun. Kiymayi ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük dogranmis domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincani et suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra atesten indirin. Begendinin üzerine kiymali harci koyup, servis yapin.
Etiketler: ali nazik, Ali Nazik nasıl yapılır, Ali Nazik Tarifi
No comments:
Post a Comment