Eskişehir’ in Sivrihisar ilçesine özel, başka hiçbir yerde tadamayacağınız bir lezzet çiçek bamya çorbası…
Malzemeler:
-150 gr Çiçek Bamya,
-100 gr Kuşbaşı Et,
-2 adet soğan,
-2 çorba kaşığı salça,
-2 adet limon,
-1/2 çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı:
Minik Minik doğranmış kuşbaşı et, düdüklü tencerede en kısık ateşte pişirilip soğumaya bırakılır. Ayrı bir tencerede kaynamakta olan suya çiçek bamya atılarak haşlanır, haşlama esnasında 1/2 limon sıkılır ve o da soğumaya bırakılır. Çorbayı yapmak üzere derin bir tencere seçilir ve zeytinyağı konularak ince ince doğramız soğanlar kavrulur, hemen ardında salça ilave edilir ve daha önce pişirdiğimiz et ve etsuyu ile bir taşım kaynatılır. Bamyalar da ilave ettikten sonra 2. kaynama başladığında kalan 1/2 limon sıkılır ve tuz ilave edilerek 5 dk daha kaynatılır ve sıcakken servis yapılır.
Afiyet olsun…
Çiçek Bamya Çorbası nasıl yapılır?Çiçek Bamya Çorbası Tarifi
No comments:
Post a Comment