Monday, September 17, 2012

makrome abajur örnekleri ve modelleri çok şık makrome abajur örnekleri – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da

makrome abajur örnekleri ve modelleri çok şık makrome abajur örnekleri – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da








    ok k modern makroma abajur resimleri





    ok k makroma abajur resimleriçok şık modern makroma abajur resimleri

    Sonraki->



    16 Eylül 2012 Saat : 5:52





    çok şık makrome abajur örnekleriile Benzer Yazılar: -

Domain



hobiler



TOPlist

Friday, September 14, 2012

Domates konservesi





Malzemeler : Pazardan ben konserve yapacağım için 1 kasa yayla ve Bursa domatesi(ankon) aldım.Konserve yapacağımız için çok sert domates almamıza gerek yok yumuşak olabilir.Büyük bir tencere,tuz,konserve kavanozu.


Yapılışı : Domateslerin kabuklarını soyup,doğrayıp tencereye dolduruyoruz.Ben çabuk ezilsin diye blendrla ezdim siz robotlada çekebilirsiniz.Domatesler suyunu çekene kadar 30-35 dakika kaynatıyoruz.Yemeğe tuz atar gibi tuzunu atıp domatesler kaynar halde iken kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp temiz bir bez üzerine ters çeviyoruz.Üzerlerini örtüp 1 gün kadar bekletiyoruz.Ertesi gün kavanozları düz çevirip eğer akmıyorsa serin bir yerde muhafaza ediyoruz.(Eğer akan kavanoz var ise ocağa koyup tekrar kaynatıp kavanoza doldurup ağızını sağlam bir kapak ile kapatıp  ters çevirin)

1209.2520 (Ryo Tamura et al.)




Second-Order Phase Transition in Heisenberg Model on Triangular Lattice

with Competing Interactions    [PDF]

Ryo Tamura, Shu Tanaka, Naoki Kawashima




We study the nature of phase transition in classical Heisenberg model on triangular lattice with competing interactions. In frustrated systems, various types of phase transitions occur depending on the lattice and spin symmetries. Recently, a first-order phase transition with threefold symmetry breaking in frustrated Heisenberg model on triangular lattice was discovered [R. Tamura and N. Kawashima, J. Phys. Soc. Jpn. 80, 074008 (2011)]. To change the underlying symmetry, we introduce a uniaxial distortion effect into their model. We find the order of the phase transition changes into the second order when the spontaneous breaking of the twofold symmetry occurs. Moreover, dissociation of Z_2 vortex pairs occurs at the second-order phase transition point.

View original: http://arxiv.org/abs/1209.2520

Thursday, September 13, 2012

Şekerbura Yemek tarifi Mutfağım Yemek Tarifleri 12 Eylül 2012



FV Sayfamızda   Şekerbura  yemek tarifleri, Bakü yemekleri  Şekerbura  Yemek , Mutfağım yöresel yemekleri Baklalı pilav Yemek hazırlanışı - Bugün 12 EYLÜL Çarşamba Mutfağım Yemek Tarifleri ayrıca  Şekerbura  Yemek tarifi Hazırlanışı , Nasıl Pişirilir Konu Hakkında bilgiler blogumuzda ..

Şekerbura Yemek tarifi Malzeme Listesi:

*************************************

İçi için;

200 gr çekilmiş fındık

200 gr şeker

Hamuru için; 

300 gr tereyağı

1 kg un




3 adet yumurta

1 bardak süt

Kaymak

Kuru maya

Bir kaseye alınan una maya eklendikten sonra yumurtaları kırılır. İki kaşık kaymak eklenir. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağıyla beraber harç yoğrulur ve hamur elde edilir. Hamur, üzeri kapatılarak dinlendirilirken fırın da önceden açılır.

Yarım kilo fındık içine yarım kilo şeker eklenir ve karıştırılır. Dinlenen hamurdan büyükçe bir parça koparılır, silindir haline getirilen hamur parçasından bir beze alınarak yuvarlanır. Minik beze oklavayla yavaş yavaş açılır . Bezenin ortasına fındıklı iç koyulduktan sonra bir poğaça gibi kapatılır. Son olarak şekerburanın üstü çentikler halinde sekillendirilir. Kapatılan şekerburalar tepsiye dizilir. 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır. üstü kıtırlaşıncaya kadar pişen tatlımız servise hazırdır.



*************************************

Şekerbura :Kaynak Kanald Mutfağım, Daha Fazla Yemek Tarifi Bilgisine kanald.com.tr/Mutfagim/YemekTarifleri/ web adresinden ulaşabilirsiniz...

Wednesday, September 12, 2012

KARNIYARIK




MALZEMELER


4 adet patlıcan


250 gr kıyma


2 diş sarımsak


1 adet kuru soğan


karabiber,tuz,sıvıyağ


1 adet domates


maydanoz


1 yemek kaşığı salça






YAPILIŞI


Patlıcanları alacalı soyup,yağda kızartıyoruz.kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdiriyoruz.


Tavaya kurusoğanı yemeklik doğruyoruz.Yağda kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince sarımsağı rendeliyoruz.Kıymayı  da ekleyip kavuruyoruz.Salçayı ilave ediyoruz.Tuzunu ve baharatını da ekleyip ocaktan alıyoruz.


Patlıcanları fırın tepsisine koyup ortalarını bıçakla yarıyoruz ve kaşık yardımı ile içini açııyoruz.Kıymalı harçtan içine dolduruyoruz.Üzerine domates dilimi ve maydanoz koyuyoruz.Tepsinin içine salçalı su yapıp döküyoruz ve 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

HAKAN ADIGÜZEL'ın PORTRESİ








Soğuk bir 28 şubat günü 1981 de Agıri'nin başkent (exta jorîn) köyünde dünyaya gelen Hakan 8 kardeşin dördüncüsü. Bahri Adıgüzel'in oğlu 4. sınafa kadar köyde okur o yıllarda tc nın baskısı artmaya başlar tüm Kürdistan'da olduğu gibi, devletin dayatmasıyla Extê'nin 5 köyü göçe zorlanır. 89 da Agıri merkeze taşınırlar. 1996 ya kadar yazları köye gelir kışları yine Agıri ye giderdi.

1994 yazında gerilla köye gelir köyde bir toplantı düzenler. Hakan bu sırada ortaokul çağında, gerilladan etkilenir onlarla arasıra görüşür. Kışın Agıri merkezde siyasi hayatı başlar. O dönemde Atatürk orta okulu müdürü AHMET ÖZGÜR Bunu farkeder ve devlete ispiyonlar. 2 gün boyunca 14 yaşındaki Hakan'a ve 3 arkadaşına yoğun işkence uygulanır. Bu olay kopma noktası olur 1996 sonbaharında taşı toprağı altın denen İstanbula göç ederler. Ancak buradada Kürtler üzerindeki zulüm baskı heryerde olduğu gibi burada da devam etmekte. Esas mücadele metropolde başlar HADEP te gençlik kollarında görev alır. Abisi Saim üniversitede Wan 100yılda göz altına alınır, 15 gün işkenceye maruz kalır ki o dönemın 100. Yıl unversitesının rektörü bugünkü bakan Hüseyin çeliktir; Serok Öcalan'nın Roma süreci başlayınca baskılarda artmaya başlar. 1999 da mart ayının 5 inde Hakan, abisi Saim ve arkadaşı Cemil ile birlikte gözaltına alınır. 8 gün yoğun işkence uygulanır. Ve mahkeme süreci başlar 11 yıl yargılama sürer Hakan'a tc anayasasının 125. Maddesinden ağırlaştırılmış hapis cezası verilir(184 yıl). son 5 yıldır tek hücrede tutuluyor, şu ana kadar 5 defa sürgüne gönderildi şuan Tekirdağ 1nolu F tipi cezaevinde. Bazen Özgür Halkta bazende aylık Yaba dergisinde de ayda bir makale yazar. Ayrıca ANA ERKİL adlı bir kıtabıda baskıya hazırlanıyor kısa zamanda yayımlanır. 2011 ekim ayında tutuklanan abisi Nazım ADIGUZEL Silivri cezaevinde KCK istanbul 194 kişiden biri, oda 1yıldır tutuklu. Nazım İstanbul samandıra beldesınde Dehap gençlik kolları başkanlığı ve sonradan ilçe olan Sancaktepe Bdp yöneticiliği yaptı. Halen DTK (demokratik toplum kongresi)' üyesidir ...

Kaynak: Facebok Agıri sayfası

Monday, September 10, 2012

Esmaül Hüsna Paylaşımlar 1





































Esmaül Hüsna Paylaşımlar 1

Esmaül Hüsna Facebook Paylaşımlar , Esmaül Hüsna Facebook Paylaşımlar

Esmaül, Hüsna, Facebook, Paylaşımlar, Esmaül, Hüsna, Facebook, Paylaşımlar,


Hitman Absolution Üzecek




Hitman Absolution Xp de çalışmıyor | Hitman Absolution kurulmuyor | Hitman Absolution yükleyemiyorum






Son macerası heyecanla beklenen Ajan 47′den Windows kullanıcılarına üzücü haber var!




IO Interactive’in büyük titizlikle üstüne odaklandığı Hitman: Absolution, bu senenin en dikkat çeken yapımlarından biri. Oyunla ilgili yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Son olarak oyunun Windows XP desteklemediği Nixxes Software tarafından onaylandı.


EIDOS forumlarında kullanıcılardan biri, Amazon’un oyunu XP için listelemesini göstererek, XP desteğini olup olmayacağını sordu. Bununla ilgili olarak da Nixxes şu cevabı verdi, “Hitman: Absolution, aynı Hitman: Sniper Challenge gibi XP’de çalışmıyor. Amazon muhtemelen hatalı.”

Bu oyunu Windows XP’de bekleyen kullanıcılar için kötü bir haber. Hitman: Absolution, 20 Kasım’da PC, PS3 ve X360 için piyasaya sürülecek.



Kaynak: Mynet

Saturday, September 8, 2012

Düğün Gecesi









Düğün gecesinde çok mutlu olmak isteyen gelin ve damadımız MOUSE yardımıyla gelinlik ve damatlıklardan seçimler yaparak giydiriyoruz.


































Friday, September 7, 2012

Kalpli Facebook Kapaklar 7





































Kalpli Facebook Kapaklar 7

Kalpli Facebook Kapaklar, Hearted Facebook Covers

Kalpli, Facebook, Kapaklar, Hearted, Facebook, Covers


1209.1339 (Stephan Hachinger et al.)


Spectral modelling of the "Super-Chandra" Type Ia SN 2009dc - testing a 2 M_sun white dwarf explosion model and alternatives    [PDF]

Stephan Hachinger, Paolo A. Mazzali, Stefan Taubenberger, Michael Fink, Rüdiger Pakmor, Wolfgang Hillebrandt, Ivo R. Seitenzahl

Extremely luminous, super-Chandrasekhar (SC) Type Ia Supernovae (SNe Ia) are as yet an unexplained phenomenon. We analyse a well-observed SN of this class, SN 2009dc, by modelling its photospheric spectra with a spectral synthesis code, using the technique of 'Abundance Tomography'. We present spectral models based on different density profiles, corresponding to different explosion scenarios, and discuss their consistency. First, we use a density structure of a simulated explosion of a 2 M_sun rotating C-O white dwarf (WD), which is often proposed as a possibility to explain SC SNe Ia. Then, we test a density profile empirically inferred from the evolution of line velocities (blueshifts). This model may be interpreted as a core-collapse SN with an ejecta mass \sim 3 M_sun. Finally, we calculate spectra assuming an interaction scenario. In such a scenario, SN 2009dc would be a standard WD explosion with a normal intrinsic luminosity, and this luminosity would be augmented by interaction of the ejecta with a H-/He-poor circumstellar medium. We find that no model tested easily explains SN 2009dc. With the 2 M_sun WD model, our abundance analysis predicts small amounts of burning products in the intermediate-/high-velocity ejecta (v > 9000 km/s). However, in the original explosion simulations, where the nuclear energy release per unit mass is large, burned material is present at high v. This contradiction can only be resolved if asymmetries strongly affect the radiative transfer or if C-O WDs with masses significantly above 2 M_sun exist. In a core-collapse scenario, low velocities of Fe-group elements are expected, but the abundance stratification in SN 2009dc seems 'SN Ia-like'. The interaction-based model looks promising, and we have some speculations on possible progenitor configurations. However, radiation-hydro simulations will be needed to judge whether this scenario is realistic at all.
View original: http://arxiv.org/abs/1209.1339

Halil İbrahim Sofrası Kebabı Tarifi













Halil İbrahim Sofrası Kebabı


MALZEMELER

6 adet milföy hamuru

3 adet soyulmus sosis

250 gr mantar

4 dilim pastirma

100 gr taze kasar

1 adet yumurta

tuz

Köftesi İçin:

1/2 kg kiyma

1 adet sogan

2 dilim ekmek içi

1 tatli kasigi siviyag

tuz

köfte bahari

kekik

karabiber

Püre İçin:

3 adet patates

1/4 paket margarin

1,5 su bardagi süt

1 çay kasigi tuz

YAPILIŞI

Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip, digerlerini küçük

küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.

Kasari da küp küp dograyalim. Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim.

Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte

için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip, sikarak ilave edelim.

Baharatlari ve tuzu ekleyelim. Hepsini karistirip, siviyag, yumurta ve kiymayi

ekleyerek yoguralim.

Püre için: Patatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir

kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave

edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer

tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim. Köfteden

seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim.

Içine pastirma, kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim. Kare

seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere

çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin

arasina iki üç katli kasigi püre koyalim. Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna

da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin

üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis, kasar peyniri ve mantarla

süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim

ve servis yapalim.

Bonfile Kebabı Tarifi




































Bonfile Kebabı



MALZEMELER

1/2 Kg Bonfile

10-11 Çarliston Biber

3 Adet Domates

2 Adet Sogan

100 gr Tereyag

Tuz, Karabiber

8 Iri Mantar (Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis (Arzuya Göre)

8 Kiraz Domates (Arzuya Göre)

1/2 Limonun Suyu

1/2 Çay Bardagi Zeytinyag

Birkaç Taze Biberiye

YAPILIŞI

Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin

çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim. Soganlari yemeklik

dograyalim. Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim. Bir tavaya tereyagini

alip soganlari pembelestirelim. Ardindan biberleri tavaya aktarip 3 dk sote

edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dk daha kavurup tuz ve karabiberi de

ekleyerek atesten alalim. Bonfile parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince

koyalim. Bonfilelerin yan kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla

iki uçlarini teyeller gibi tutturalim. Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir

bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalim. Kiraz domatesleri de

yikayip kurulayalim. Bonfilelerle birlikte sira sira mantar, sosis ve domatesleri

de dizelim. Sisleri tepsiye yerlestirelim. Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek

karistiralim. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu firça yardimiyla veya

elimizle sislere sürelim. Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.

Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.

Tuesday, September 4, 2012

Extrem Facebook Kapaklar 2





































Extrem Facebook Kapaklar 2

Extrem Spor Facebook Kapaklar, Extrem Sport Facebook Covers

Extrem, Sport, Facebook, Covers, Extrem, Spor, Facebook, Kapaklar